D
ave clifford is geboren op 29 juni 1972 te Nijkerk. Op zijn achtste jaar ontdekte hij door het pianospel van zijn moeder, de liefde en passie voor de pianomuziek. Vanaf dat moment is hij gestart met het volgen van klassieke pianolessen bij verschillende docenten en sinds die tijd heeft hij het klavier niet meer los gelaten.

Vanaf zijn 18e is Dave als solopianist gaan optreden in verschillende restaurants, hotels, voor openingen, recepties en voor prive partys.

Het repertoire bestrijkt vele genres. Van jazz, klassiek, pop, new age tot latin. De inspiratie voor klassieke muziek heeft Dave ontleend aan Vladimir Horowitz. Zijn spel, touché en grootse muzikaliteit hebben altijd gezorgd voor een constante inspiratie.

Daarnaast is door de wereldbefaamde jazz pianisten Errol Garner en Oscar Peterson zijn passie voor de jazz na zijn klassieke achtergrond in de jaren gegroeid en gegroeid. De vrijheid in deze muziek en creativiteit die je constant tot je beschikking hebt, maakt de jazz dan ook tot één van zijn favoriete genres naast klassiek en pop.

Ook speelt Dave uit eigen repertoir. Het genre kan het best omschreven worden als een mix van easy listening en new age.